Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Olycksdrabbad väg säkras av Svevia

Publicerad: 21 juli 2010, 07:38

Väg 97 i Norrbotten är en av Sveriges mest olycksdrabbade vägar - men inte länge till. Trafikverket har gett Svevia uppdraget att bygga om sträckan Sävast-Boden för att öka trafiksäkerheten.


Sträckan som ska byggas om är cirka sex kilometer lång. Den börjar vid Sävastån och sträcker sig söder om korsningen med Travbaneleden.Vägen ska breddas och förses med mitträcke. Det blir tvåfiliga vägar i båda riktningarna då Trafikverket vill undvika framtida stopp i trafiken när räddningstjänsten är på plats vid eventuella olyckor.Genom att även bygga bort plankorsningar och vänstersvängar höjs trafiksäkerheten längs vägen som nu finns på plats fyra i listan över Sveriges 100 farligaste vägar.Svevia har också konstruktionsansvar för tre broar längs sträckan. En vägbro, med gång- och cykelväg, byggs över Sävastån och ytterligare två vägbroar byggs för väg 588 och väg 603. Dessutom kommer trafikplatsen i Svartbyn att byggas om.Kontraktsumman uppgår till 95 miljoner kronor.Byggprojektet startar i höst och planeras vara klart i september 2012.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.