lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Omorganisation inom Peab: ”Blir lättare för kunden att förstå”

Publicerad: 11 mars 2021, 18:33

Carl Rülcker är vd för Peab Byggsystem. Foto: Foto: Andreas Sundbom / Smidmek

Peab Byggsystem gör en omorganisation och slår ihop sina tre varumärken till två bolag med tydliga profiler. Förändringen gäller från den 11 mars.

Ämnen i artikeln:

betongprefabelementPeabPeab BostadPeab Sverigebyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Peab Byggsystem genomför en omorganisation där de tre varumärkena Smidmek, Skandinaviska Byggelement och Lättklinkerbetong slås ihop till två bolag: Smidmek och Byggelement. Verksamheten i de två bolagen delas upp i två tydliga affärer – stomentreprenader och materialleveranser av prefab.

– Syftet med förändringarna är att skapa ett samlat erbjudande till kunderna så att de lättare kan beställa produkter och entreprenader från oss. Med denna renodlade och tydligare struktur blir det lättare att förstå var i vår organisation de ska vända sig, säger Carl Rülcker, vd för Peab Byggsystem, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Därför är grus och asfalt framtiden för byggarna

Sammanlagt arbetar runt 350 personer i bolagen.

Smidmek uppför prefabricerade stommar i stål och betong. I samband med detta utför man även kompletteringssmide och plåtarbeten. Byggelement erbjuder ett komplett sortiment av prefabricerade betongelement som exempelvis fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger.

– Jag ser en fortsatt hög efterfrågan generellt. Just nu är våra orderböcker tecknade till motsvarande en årsproduktion. Inte minst ser vi ett stort intresse för våra produkter ECO-stomme och ECO-prefab som under början av 2021 har lanserats fullt ut, säger Carl Rülcker.

LÄS MER: Därför bildar Peab en helt ny region: ”Kräver stort fokus”

Förändringen gäller från den 11 mars. Inga personalnedskärningar planeras med anledning av omorganisationen. Tvärtom pågår det rekrytering av personal för att möta ökad efterfrågan.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev