onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Omsättningen upp för Zengun i första kvartalet

Publicerad: 25 maj 2023, 06:51

Mick Salonen, vd för Zengun Group.

Foto: Zengun

Zengun ökade omsättningen och bättrade samtidigt på rörelseresultatet i årets första kvartal. "Jag är övertygad om att det bästa sättet att möta en lågkonjunktur är att våga fortsätta bygga", konstaterar vd:n Mick Salonen i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

SvepetZengundelårsrapportbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

R


Trots försämrade marknadsförutsättningarna har Zengun fortsatt att växa med en hög produktionstakt under årets tre första månader, enligt bolagets senaste kvartalsrapport.

"Det finns fortsatt en hög efterfrågan på kommersiella fastigheter i Stockholm och Mälardalen, där vi sedan länge lagt vårt fokus och är en väletablerad byggentreprenör", skriver vd Mick Salonen i sitt vd-ord.

Läs även: 40 byggtalanger: Branschens unga stjärnskott – hela listan 2023

Nettoomsättningen i första kvartalet uppgick till 688,6 miljoner kronor, vilket är en ökning från fjolårets 596,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet föreavskrivningar uppgick till 31,9 miljoner kronor, vilket är marginellt högre än samma period förra året – 30,4 miljoner. Rörelsemarginalen landade på 4,6 procent jämfört med 5,1 procent i fjol.

Orderingången var något mindre jämfört med samma period i fjol – 537,6 miljoner jämfört med 847,9 miljoner. Orderstocken låg vid kvartalets slut på ungefär samma nivå som för ett år sedan: 3,48 miljarder, jämfört med 3,49 miljarder vid kvartal 1 2022.

"Jag är övertygad om att det bästa sättet att möta en lågkonjunktur är att våga fortsätta bygga. När vi sammanfattar kvartalet kan vi konstatera att vi fortsätter att få förtroende från våra beställare och kan fortsätta växa", skriver Mick Salonen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev