Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Påfyllda orderböcker hos Peab

Publicerad: 13 maj 2014, 12:13

Peab visar ökad omsättning och en förstärkt orderingång under första kvartalet. ”Inledningen av året har varit positiv för Peab. Åtgärdsprogrammet som genomfördes 2013 har fått avsedd effekt och verksamheten utvecklas enligt plan”, kommenterar Peabs koncernchef Jesper Göransson.


Nettoomsättningen låg på knappt 9,2 miljarder kronor, marginellt lägre än i fjol, och orderingången steg till drygt 9 miljarder kronor, jämfört med 8,8 miljarder vid samma tid i fjol.

Rörelseresultatet landade på 155 miljoner kronor (70).

Jesper Göransson räknar nu med att en allt starkare bostadsmarknad gradvis ska höja temperaturen på byggmarknaden. Och det är också på bostadssidan som Peab sväller sin orderstock för tillfället.

”Efter flera år med svag bostadsproduktion ökade bostadsbyggandet i Sverige 2013. Med rådande bostadsbehov finns goda förutsättningar för ytterligare tillväxt 2014. Även övriga segment inom husbyggnad i Sverige bedöms få en tillväxt under året”, skriver Jesper Göransson i rapporten.

Anläggningssidan går dock trögare just nu och tappade i orderingång under kvartalet.

Orderingången på affärsområdet Bygg ökade med 19 procent till 6,9 miljarder kronor, medan det på Anläggning föll från 3 miljarder till knappt 2 miljarder kronor under första kvartalet.

Orderstocken uppgick till 29,5 miljarder kronor (28,8) vid utgången av mars månad.

”Vi ser att de arbetssätt och den nya organisationsstruktur vi arbetar efter understödjer våra målsättningar för lönsamhet. Vi arbetar kontinuerligt med fortsatta förbättringar i den löpande verksamheten och med ett ökat kundfokus på lokal marknad” skriver Jesper Göransson.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.