Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab bättrade på resultatet

Publicerad: 17 augusti 2018, 09:52

Peabs vd Jesper Göransson.

Foto: Peab

Peab redovisade ett resultat på 677 miljoner kronor i kvartal två 2018, vilket var högre än väntat enligt analytikerna.


Enligt SME Direkt var det väntade rörelseresultatet 649 miljoner kronor. Resultatet på 677 miljoner är även en ökning från fjolårets kvartal 2017 då rörelseresultatet landade på 651 miljoner kronor.

Orderingången ökade från 12 880 miljoner kronor samma kvartal i fjol till 16 257 miljoner kronor. Även detta var över förväntan. Väntat var en orderingång på 15 807 miljoner.

Även omsättningen var högre i kvartal två 2018 jämfört med samma period i fjol - 13 453 miljoner kronor jämfört med fjolårets 12 791 miljoner kronor.

– Vårt utgångsläge är positivt med en välfylld orderstock, en bra projektmix, en väldimensionerad byggrättsportfölj samt en stark finansiell ställning. Marknadssituationen är fortsatt positiv med en stabil efterfrågan på totalmarknaderna i Sverige, Norge och Finland. Vår bredd i verksamheten gör också att vi kan möta nedgångar inom vissa produktområden med uppgångar inom andra, säger Jesper Göransson, vd i Peab, i en kommentar.

I delårsrapporten berättar Göransson vidare att avmattningen på bostadsrättsmarknaden har påverkat kvartalet i form av en lägre aktivitet, framför allt i Stockholm. Efterfrågan på hyresrättsprojekt från externa beställare är dock fortsatt god.

"Detta gäller traditionella hyresrätter såväl som olika typer av kategoriboende, som exempelvis studentbostäder."

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.