söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab bygger testbana för självkörande fordon i Södertälje

Publicerad: 5 juni 2023, 11:22

Illustration av den testbana som Peab fått i uppdrag att bygga. Till höger bolagets projektchef Ioannis Strantzalis.

Foto: Pressfoto

Peab har fått i uppdrag av Scania att bygga fordonsjättens nya testbana för bland annat självkörande fordon. Ett kontrakt som är värt cirka 730 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab SverigeScaniabyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationlogistiktransporterSödertäljeStockholms län

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Scania Industrial Maintenance har tilldelat Peab totalentreprenaden för en byggnation av en testbana i Södertälje för elektrifierade och självkörande fordon. Det skriver byggbolaget i ett pressmeddelande.

Kontraktssumman uppgår till 730 miljoner kronor.

Läs också: Lista: Branschprofilerna som har mest makt kring hållbarhet i bygg- och fastighetssektorn

I projektet ingår en tre kilometer lång rundbana med med doserade kurvor och en plattramsbro för infart till området. Därutöver kommer testbanor på cirka tio kilometer att anläggas tillsammans med en stor broms- och manöverbana. Området där anläggningen ska byggas är 85 hektar stort.

– Det är hedrande att få vara med och bygga Scanias nya testbana som ju är en viktig utveckling för hållbara transportlösningar. Jag tror att vi kommer att ha stor nytta av vår tidigare erfarenhet från liknande projekt och vi ser fram emot att starta arbetena på platsen, säger Ioannis Strantzalis, biträdande produktchef på Peab.

Byggstart är planerad till hösten 2023 med färdigställande under 2026.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev