Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Peab bygger ut Universitetssjukhuset i Malmö

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44


Peab har fått i uppdrag att göra en omfattande utbyggnad av Universitetssjukhuset MAS i Malmö. Beställare är Regionfastigheter och kontraktsumman uppgår till 605 Mkr. Arkitekt är Jörn Held från danska arkitektbyrån C F Möller.

I entreprenaden ingår att vid akut- och infektionsmottagningarna bygga 19 000 kvm ny yta samt ombyggnad av 5 000 kvm befintlig yta.

Arbetet, som är en generalentreprenad, har påbörjats och det kommer att färdigställas i olika etapper för att slutligen stå klart under 2011.

Områdeschef Sylvia Resch, Akutområdet, nämner att ett nytt hus ger möjlighet att fullt ut arbeta på ett nytt sätt. Så till exempel kommer patienterna till en enda entré, där specialutbildad akutpersonal tar hand om dem.

MAS kommer att ha särskilda specialister inom akutmedicin när denna specialisering tillåts efter första juli i år.

Akuten har idag drygt 50 000 besökare under ett år. Det nya sjukhuset får en samordning av akutverksamheten vid sjukhuset med nuvarande jourcentral och akut barnverksamhet. Omkring 140 000 patienter beräknas passera sjukhusets akutmottagning.
Universitetssjukhuset MAS ska även satsa på forskning och utveckling inom området akutmedicin. Nybygget kommer också att förbättra sjukhusets möjligheter till isolering vid till exempel smittsamma infektionssjukdomar.

FAKTA UNIVERSITETSSJUKHUSET MAS, MALMÖ
Generalentreprenör: Peab.
Beställare: Regionfastigheter.
Arkitekt: Jörn Held, arkitektbyrån C F Möller.
Kontraktsumma: 605 Mkr.
Färdigt: 2011.

MARIANNE SIlÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.