tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab får bygga ishall i Alingsås – tecknar kontrakt för 218 miljoner

Publicerad: 14 december 2022, 12:35

"Ishallen är ett projekt som jag vet betyder mycket för hela kommunen", säger Peabs regionchef Liselott Bergkvist.

Foto: Alingsåshem / Peab

Peab har fått uppdraget att bygga en ny ishall i Alingsås. Beställare är Alingsåshem och kontraktssumman uppgår till 218 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverigebyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationbyggkontraktoffentlig upphandlingAlingsås

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


På området Nolhaga, på samma plats där det idag ligger en ishall, ska Peab bygga en ny ishall. Den nya anläggningen kommer att byggas i två våningar och rymma 500 publikplatser. Lokalerna kommer även att ha plats för förråd, omklädningsrum, gym, kansli och träningslokal. Anläggningen kommer att uppfylla de krav som Svenska ishockeyförbundet ställer för matcher i division 1.

Läs även: De är Peab-chefens främsta förebilder

– Ishallen är ett projekt som jag vet betyder mycket för hela kommunen, därför känns det lite extra betydelsefullt att få vara med och bygga den. Vi ser mycket fram emot att få sätta spaden i marken och bidra till en ny, uppdaterad ishall för Alingsåsarna. Vi är många som kommer att gå på idrottsevenemang här och det är med stor stolthet som Peab är med, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så kraftsamlar Peab inom drift och underhåll: "Vi ser att det kan ge oss ännu mer synergier"

I projektet kommer värmen och energin som skapas vid istillverkningen att återvinnas i badhuset som ligger i nära anslutning.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering med byggstart under våren 2023. Överlämning är beräknad till vintern 2024/2025

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev