Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab fortsätter bygga för SCA

Publicerad: 3 december 2019, 08:08

SCA:s sågverk i Bollstabruk, före ombyggnationen.

SCA:s sågverk i Bollstabruk ska fördubbla produktionen. Detta sker med hjälp av en utbyggnad som Peab nu ska utföra.


I projektet, som har ett ordervärde på 276 miljoner kronor, ingår det att bygga ett nytt justerverk som på sikt kan fördubbla produktionen i sågverket. Justerverket ingår i sågprocessen och det är där virket kvalitetssorteras före leverans. I projektet ingår även markarbeten samt att bygga en ny verkstad och ett magasin.

– Vi arbetar i nära samverkan med vår kund. Vi tar med oss erfarenhet från tidigare projekt med SCA och vi har tillsammans utarbetat ett arbetssätt som fungerar mycket bra i denna typ av stora komplexa projekt, säger Jörgen Eriksson, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.

Nyligen meddelade Peab att byggbolaget ska bygga ut SCA:s pappersbruk i Obbola och de båda företagen nominerades till Årets Bygge 2019 för utbyggnaden av massabruket Östrands i Timrå.

­– Investeringen innebär att vi kan öka produktionen med 50 000 kubikmeter sågad vara. Vi kommer också att sänka våra kostnader, eftersom vi inte längre behöver justera våra produkter i två äldre anläggningar, utan får en rationell hantering rakt igenom sågverket, säger Johan Olofsson, chef för SCAs sågverk i Bollstabruk.

Uppdraget är en utförandeentreprenad i partnering. Byggstart skedde i november 2019 och projektet beräknas vara klart under hösten 2022.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.