Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab Industri förvärvar Lättbetong

Publicerad: 17 juli 2008, 15:52

Peab Industri har förvärvat Lättklinkerbetong AB, med tillverkning i Ucklum, Västra Götaland. Företaget tillverkar grunder, bjälklag, väggar och fasadväggar. Produkterna används för småhus, industribyggnader, kontorsbyggnader och flerbostadshus och har kunder i Sverige och Norge.


Lättklinkerbetong startade 1937 och omsatte i fjol 90 miljoner kronor och har drygt 60 anställda.

En del av köpeskillingen utgår i form av  B-aktier i Peab Industri.

Lättklinkerbetong kommer från och med tredje kvartalet i år att arbeta  i verksamhetsområde Produkter.

”Lättklinkerbetongs produkter kompletterar vårt byggsystem som idag tillverkas i Skandinaviska Byggelement och tillför oss både kunnande, produkter, byggsystem och nya kundsegment”, säger Peab Industris vd Mats O Paulsson.
I en kommentar till nyhetsbyrån Six säger han att ”det passar in som handen i handsken tillsammans med vårt stomsystem som vi gör i Katrineholm".
"Den är strategisk för att vår ambition är att successivt bygga ut det industriella byggandet med olika produkter som hänger ihop. Vi kommer att kunna gå till vår kund och erbjuda, inte bara en stomme, utan också en tekniskt lösning som passar hundra procent med den stomme som vi producerar. Vi har börjat nu med stommen. Nu adderar vi på ytterväggssystem så att vi kan få tätt hus. Sen får vi se vad som kommer därefter.”

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News