Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab Industri satsar 52 Mkr i ny fabrik

Publicerad: 20 oktober 2008, 12:40

Peab Industris dotterbolag S:t Eriks, en av landets ledande aktörer inom markbetong, ser ljust på framtiden. Företaget investerar 52 Mkr i en ny fabrik i Uppsala.


– Under 2000-talet har marknaden för plattor och marksten ökat med mellan 10 och 15 procent per år. Snart kommer vi att ha en av Europas modernaste fabriker för markbetongprodukter i drift, säger Nils Burell, försäljningschef på S:t Eriks.

S:t Eriks levererar sedan 70 år tillbaka markbetong och utemiljöprodukter i betong och natursten till både offentliga och privata miljöer.

Arbetet med bygget av den nya fabriken har pågått under ett antal månader. Skälet till att satsningen görs nu är att St: Eriks tror på en fortsatt positiv utveckling av marknaden och ser inga farhågor i en tillfällig konjunkturnedgång. Företaget märker en omfattande efterfrågan på i stort sett hela sitt sortiment, med fokus på marksten, plattor, murar och dekorsten.

Landets villa- och fritidshusägare utgör den största målgruppen hos S:t Eriks men även det offentliga byggandet utgör ett mycket viktigt segment.

S:t Eriks är verksamma i Sverige, Norge och Finland. Omsättningen för S:t Eriks uppgick i fjol till 345 Mkr och företaget har hittills i år haft en tillväxt på 7 procent. Antalet anställda uppgår till 160 personer.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.