söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab renoverar finskt gymnasium för 200 miljoner

Publicerad: 27 april 2023, 08:40

Gymnasiet Lärkan i Helsingfors.

Foto: Timo Valpola/Peab

När gymnasieskolan Lärkan i Helsingfors behöver renoveras är det Peab som tilldelats uppgiften. Kontraktet är värt motsvarande drygt 200 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverige

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Peab kommer att utföra renovering och utbyggnad av gymnasieskolan Lärkan i Helsingfors åt ägaren Helsingfors stad. Kontraktssumman på totalentreprenaden uppgår

till 18 miljoner euro vilket motsvarar cirka 204 miljoner kronor.

Lärkan ligger i stadsdelen Södra Haga och är en svenskspråkig gymnasieskola som stod färdig 1962. Då byggnaden aldrig genomgått någon totalrenovering är många ytor och konstruktionsdelar fortfarande i originalutförande vilket gör den kulturhistoriskt värdefull.

Läs också: Analytiker: Så kommer byggbolagen gå på börsen

Renoveringen omfattar fasader, fönster, ytterdörrar och konstruktioner och ska göras med hänsyn till byggnadens karaktäristiska uttryck. Även skolgård och andra ytor utomhus ska renoveras. Utbyggnaden består i att den befintliga byggnaden förses med en ny tvåvåningsdel.

– Vi har samlat på oss mycket erfarenhet av renovering av skolbyggnader i huvudstadsregionen. Det är fint att vi också får genomföra detta projekt, där vi i stor utsträckning använder vår expertis och erfarenhet av att renovera kulturella och historiska byggnader, säger Marko Rinkinen, regionchef Peab Finland, i en kommentar.

Byggstart är planerad till maj 2023 med färdigställande planerat till februari 2025.

Läs också: 40 byggtalanger: Branschens unga stjärnskott – hela listan 2023

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev