torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab renoverar miljonprogramshus i Helsingfors

Publicerad: 18 april 2023, 10:26

Till vänster Marko Rinkinen, regionchef Peab Finland. TIll höger flerfamiljshuset i Helsingfors som Peab ska renovera åt fastighetsägaren Heka.

Foto: Kimmo Räisänen och Peab

Peab kommer att rusta upp ett miljonprogramshus i Helsinfors åt stadens allmännytta. Värdet på uppdraget uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverigefastighetsbranschen

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Flerfamiljshuset från 1961 ligger i stadsdelen Hertonäs (Herttoniemi) i östra Helsingfors och innehåller 150 bostäder fördelade på åtta våningar. Fastigheten ägs av Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) som är den finska huvudstadens kommunala bostadsbolag.

Nu har Peab fått i uppdrag att genomföra en omfattande renovering av byggnaden till en kontraktssumma om 18 miljoner euro vilket motsvarar drygt cirka 203 miljoner svenska kronor. De arbeten som behöver utföras är nya vvs- och elsystem, hissar men också renovering av trapphus, bastur, tvättstugor och gemensamhetsutrymmen. Dessutom ska fasaderna tilläggsisoleras och putsas och nya fönster och ytterdörrar ska sättas in.

Läs också: Analytiker: Så kommer byggbolagen gå på börsen

Projektet är den femte hyreshysrenoveringen som Peab utför åt Helsingfors stad. Arbetet beräknas kunna inledas i maj 2023 och vara färdigställt i april 2025.

– Vi har samlat på oss mycket erfarenhet av lägenhetsrenoveringar i Helsingfors. Vi är stolta över att få genomföra även detta projekt, där vi tillvaratar vår kompetens inom en rad områden. Den här typen av projekt kräver god planering, mångsidigt kunnande och samarbete över yrkesgränserna, säger Marko Rinkinen, regionchef Peab Finland, i en kommentar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev