lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab tar dubbla GBG-ordrar – i lagens namn

Publicerad: 10 juli 2023, 20:30

Stellan Haraldsson, regionchef på Peab i Göteborg.

Foto: Peab / Mattias Barda

Peab har fått uppdragen att både bygga ett nytt polishus – och bygga om Förvaltningsrättens lokaler i Göteborg. Tillsammans är affärerna värda över 300 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab SverigeSamhällsbyggnadsamhällsfastigheterGöteborg

R


Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt polishus i Göteborgsområdet. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 207 miljoner svenska kronor.

Läs även: Byggmiljarder, enorma upphandlingar och Västlänken stakar ut vägen för Göteborg

Det nya polishuset kommer att byggas på en 20 000 kvadratmeter stor tomt. Byggnaden på 8 000 kvadratmeter är fördelad på garage och två våningsplan som rymmer lokaler för kontor, mötesrum, träningsytor, godsmottagning och verkstad. Polishuset kommer att uppföras enligt miljöbyggnad Guld.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart hösten 2023. Beräknat färdigställande av entreprenaden är hösten 2025, vartefter Polismyndigheten flyttar in.

– Vi är stolta över förtroendet att få bygga ett nytt polishus i Göteborgsområdet och därmed bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vår erfarenhet av säkerhetsklassade projekt och det redan väl etablerade samarbetet med Specialfastigheter borgar för en lyckad hantering av de utmaningar som finns i projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.

Läs även: Vinnarna när kommunerna bygger badhus, ishallar och sportanläggningar

Bygger om förvaltningsrätt

På uppdrag av Skandia Fastigheter ska Peab dessutom göra en om- och tillbyggnad av Förvaltningsrättens lokaler på Heden. Kontraktssumman uppgår till 110 miljoner svenska kronor.

Uppdraget innebär att fastigheten kommer att tillgodose Förvaltningsrättens behov bättre genom en tillbyggnad i fyra våningar för domstolsytor samt kontorsytor om cirka 2 300 kvadratmeter och renovering av befintliga lokaler under pågående verksamhet. Tillbyggnaden kommer också att innehålla en ny entré och säkerhetssluss.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i november 2023 och projektet ska vara färdigställt i december 2025.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev