söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab tar nytt kontrakt i jätteprojektet i Trollhättan

Publicerad: 17 april 2023, 06:41

Till vänster: 3D-modell av utbyggnaden av Arvidstorps avloppsreningsverk. Till höger: Peabs regionchef Berth Larsson.

Foto: Trollhättan Energi / Peab

Peab har fått ett nytt uppdrag inom utbyggnaden av Trollhättans avloppsreningsverk i partneringprojektet Bio3. Ordervärdet för den nya affären ligger på 355 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverigeoffentlig upphandlingTrollhättan

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Peab får förnyat förtroende i Trollhättan Energis projekt Bio3. Projektet är en utbyggnad av stadens avloppsrening som kommer att komplettera det befintliga avloppsreningsverket och innefatta biologisk, mekanisk och kemisk rening.

Läs även: Utmanande tunneljobb när Trollhättan bygger ut avloppsreningsverket: ”Det gäller att hitta synergier mellan de här projekten”

I tidigare faser av projektet har Peab sprängt ut nya hallar 40 meter under jord. Under våren 2023 startar Peab nästa etapp av byggnationen med att gjuta bassänger i de utsprängda hallarna och installera processutrusning som ska rena avloppsvattnet från bland annat kväve och fosfor.

– Vi ser fram emot att fortsätta utbyggnationen av Trollhättans avloppsrening och samarbetet med Trollhättan Energi AB. Det är ett tekniskt utmanande projekt med bergrum och bassänger långt under marknivå, vilket kräver stor eftertanke och tekniskt kunnande. Att få medverka med engagerade samarbetspartners och skapa förutsättningar för Trollhättan att växa känns betydelsefullt och är något vi är väldigt stolta över, säger Berth Larsson, regionchef på Peab, i ett pressmeddelande.

Uppdraget är en totalentreprenad i strategisk partnering och den nya delen av avloppsreningsverket ska kunna tas i bruk under 2025.

Läs även: Byggarna som tävlar om reningsverken – alla anbud i de stora upphandlingarna

– Det här uppdraget är bokstavligen livsviktigt och en prioriterad satsning för att tillgodose framtidens reningsbehov när Trollhättan växer. Utbyggnaden av avloppsreningsverket och våra processer i det är ett av de strategiskt viktiga investeringsområdena i det så kallade Vattenpaketet som också innefattar att säkra bra dricksvatten och uppdatera avlopps- och vattenledningsnät, säger Synnöve Holm, enhetschef för Vatten hos Trollhättan Energi.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev