lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab växer i Norden

Publicerad: 1 april 2020, 12:29

Peab köper finska YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet. Därmed ökar bolaget sin närvaro i de nordiska länderna och får 1 700 nya medarbetare. Affären går igenom i dag, den 1 april.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Affären med finska YIT ökar Peabs produktionskapacitet i Norden med 63 asfaltverk och cirka 200 bergtäkter. De nya verksamheterna integreras huvudsakligen i Peabbolagen Peab Asfalt och Swerock. För Peab Asfalt innebär det att verksamheten nu etableras i Finland och Danmark, som är ett nytt land för Peabkoncernen.

– Genom lokal närvaro på många olika platser i fyra nordiska länder kommer vi med vår storlek, styrka och kompetens att bli en ledande beläggningsaktör. Förvärvet ger fantastiska möjligheter till synergieffekter och utveckling, inom både tillverkning samt utläggning och återvinning av asfalt. Till exempel vill vi arbeta med ECO-Asfalt i alla länderna, säger Håkan Jacobsson, vd Peab Asfalt, i ett uttalande.

LÄS MER: Peab gör nordisk miljardaffär

Den ökade närheten till kunderna väntas ge kortare ledtider och minskade transporter.

– Genom kompetenta medarbetare och strategiskt belägna bergtäkter får vi möjlighet att utveckla Peab och Swerock med fortsatt högsta fokus på hållbarhet. Stor kraft kommer ligga på att vidareutveckla våra segment Ballast, Fabriksbetong, Transport och Maskin samt Recycling till att vara ledande i Norden. Nu ser vi fram emot att välkomna våra nya medarbetare, säger Håkan Wifvesson, vd Swerock, i en kommentar till affären.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev