Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Peab växer vidare inom industri – gör nytt förvärv i norr

Publicerad: 5 januari 2021, 09:22

Patrik Silfvernagel, regionchef på Swerock och Peab Asfalt och Patrik Snell, vd för Snells. Nuddar armbåge vid fullbordandet av affären.

Foto: Niklas Ylipää

Peabs dotterbolag Swerock förvärvar två täkter och en betongfabrik i Luleå från Snells. Verksamheten omsatte cirka 60 miljoner under 2020 och hade fyra anställda.


Ämnen i artikeln:

Peab AsfaltPeab

 

Förvärvet, som utöver täkter, fabrik och personal även innefattar ett antal fordon och maskiner, innebär flera synergier för Peabkoncernen. Swerock har sedan tidigare en täkt centralt i Luleå. Peab Asfalt, systerbolag till Swerock inom Peabkoncernen, har asfaltverk i den ena täkten.

– Med detta förvärv välkomnar vi fyra nya medarbetare och stärker Peabs marknadsposition inom asfalt, ballast och betong i Norrland. Vi skapar även förutsättningar för att utveckla en återvinningsverksamhet där återvunnet material återförs i tillverkningen av nya produkter, säger Patrik Silfvernagel, regionchef i Norrland, för Swerock och Peab Asfalt, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Peab växer i Norden

Snells Entreprenad har tyngdpunkten av sin verksamhet riktad mot gruvindustrin i norra Sverige och Finland. Så sent som 2017 startade bolaget upp sin betongtillverkning med en ny fabrik i anslutning till den egna täkten i Måttsund i Luleå. 

Den senaste tiden har Peabs affärsområde Industri, där bland annat Swerock och Peab Asfalt ingår. När miljardförvärvet av YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet fullbordades under 2020 fick koncernen 1 700 nya medarbetare 

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Peab AsfaltPeab

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.