Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Postboxar leder till konflikt i Stockholm

Publicerad: 3 september 2008, 11:34

Striden om fastighetsboxarna går vidare. I måndags slutade Posten dela ut brev i tre fastigheter i Stockholm eftersom de saknar boxar.


Fastighetsägarna och Posten finner ingen lösning på den segslitna konflikten om fastighetsboxarna. Posten kräver, av bland annat arbetsmiljöskäl, att flerbostadshus som har undermåliga brevinkast ska förses med fastighetsboxar i foajén. Sedan i måndags avstår Posten från att dela ut brev till tre fastigheter i Stockholm.

– Vi anser att Postens stridsåtgärd står i strid med EU-direktiv, vilket även anges i Post- och telestyrelsens utredning till Åsa Torstensson, säger Ronny Bergens, teknisk chef för Fastighetsägarna Stockholm.

Enligt Fastighetsägarna handlar Postens krav om att de vill uppnå ekonomisk effektivisering. Fastighetsägarna efterlyser en förhandlingslösning om bland annat arbetsmiljö, brandsäkerhet, tillgänglighet och säkerhetsfrågor innan ett beslut tas om fastighetsboxar som arbetsmiljöåtgärd.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.