Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Praktfulla våningar ute på marknaden

Publicerad: 4 juni 2010, 06:52

Nu säljs Sveriges två för tillfället dyraste lägenheter på Strandvägen i Stockholm. Priset kommer att landa på mellan 150 000 och 200 000 kronor per kvadratmeter.


– För den här typen av våningar finns det alltid köpare som kan betala väldigt mycket pengar, säger Jan Kilgren, mäklare för Oscars Fastighetsmäkleri som ansvarar för försäljningen.

Men många av lägenheterna kommer inte ens ut på visningar, utan går direkt till mäklarnas egna intresselistor.

– Många säljare vill ha det så. Man kanske vill undvika att få publicitet för att man ska flytta, kanske är det en skilsmässa som är orsaken till försäljning, säger Inge Abrahamsson, mäklare Oscars Fastighetsmäkleri.

Just nu visas de båda paradvåningarna på 289 respektive 256 kvadratmeter stora med adresser i det anrika Bünsowska huset på Östermalm. Och intresset är stort. Med sitt unika läge mitt på Stockholms exklusivaste gata väntas våningarna betinga ett rekordhögt pris – den större av de båda mellan 45 och 50 miljoner.

Många spekulanter har ryktesvägen hört talas om försäljningen, och kontaktat mäklaren för att boka in sig på visning trots att våningarna inte ligger ute på annons ännu.

Hur många spekulanter kommer att buda på de här våningarna?

– 5-6 seriösa budgivare, säger Inge Abrahamsson.

Försäljningen av de två paradvåningarna är en del av ombildningen av en hel hyresfastighet med adresser mot Strandvägen och Riddargatan. Tidigare hyresgäster i våningarna var de forna Skandia-cheferna, och fastigheten såldes tidigare i år av Diligentia, Skandiabankens fastighetsbolag, till den nybildade bostadsrättsföreningen för 795 miljoner kronor. Totalt omfattar fastigheten 80 lägenheter.

Båda våningarna ligger tre trappor upp med balkong både ut mot Strandvägen och in mot den skyddade innergården. Utsikten över Strandvägens trädtoppar, ut över Nybroviken, sträcker sig mot såväl Djurgården och Skeppsholmen som till Gamla Stan och upp mot Söders höjder.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.