Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Prime Living säljer ut för att avvärja krisen

Publicerad: 18 december 2018, 09:37

Krisdrabbade Prime Living meddelar att de vill sälja fastigheterna Karlstad Kornetten, Sollentuna Sjöstjärnan och Göteborg/Gitarren.

Foto: Byggindustrin

Fastighetsbolaget Prime Livings aktie rusade efter besked om försäljning av tre fastigheter.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Krisdrabbade Prime Living meddelar att de vill sälja fastigheterna Karlstad Kornetten, Sollentuna Sjöstjärnan och Göteborg/Gitarren.

Läs mer: Tidigare indikationer på krisen inom Prime Living

Företaget skriver själva att ”Prime Living förhandlar för närvarande om försäljning av tre fastigheter som vi hoppas kunna slutföra innan årsskiftet. Dessa förväntas inbringa en sammanlagd försäljningssumma om ca 120 MSEK. Dessa försäljningar kommer påverka bolagets likviditet positivt.”

Tidigare i december meddelade Prime Living att lösningar på bolagets likviditetssituation diskuterades med en grupp större aktieägare. Bolaget avsåg även att inleda diskussioner med sina borgenärer rörande dess nuvarande finansieringsavtal i syfte att möjliggöra en lösning på det kortfristiga likviditetsbehovet.

Det var i november som Prime Living meddelade att bolagets likviditet riskerade att ta slut under andra halvan av december.

Relaterade artiklar

Bostadsutvecklare halverar personalstyrkan

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.