lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Qflow förvärvar konstruktör: "Väldigt hög kompetens och renommé"

Publicerad: 16 februari 2023, 08:09

Qflow växer med ytterligare ett bolag i konsultbranschen.

Foto: Mattias de Frumerie

Qflow, koncernen som samlar specialiserade teknikkonsulter, gör ett nytt förvärv. Den här gången är det konstruktören Hillstatik som blir en del av gruppen.

Ämnen i artikeln:

SvepetEmile HamonSvante Hagmanbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Hillstatik grundades i mitten av 50-talet och har idag cirka 20 anställda med kontor i Stockholm. Bolaget erbjuder tjänster inom konstruktion av skolor, industribyggnader, hotell, bostäder och kontor. Huvudfokus är byggprojektering, men Hillstatik har även bred kompetens inom beskrivningar, sakkunnighet i fysiskt skydd (skyddsrum) samt är kvalitetsansvariga. Hillstatik är helt enkelt en komplett konstruktör med spetskompetens inom prefabricerad konstruktion.

Läs även: Branschprofilernas nya affärsidé: ”Det är lite nybyggaranda”

– Det är otroligt roligt att nu få välkomna Hillstatik som nästa verksamhet till oss på Qflow. Med Hillstatik får vi en komplett konstruktör med väldigt hög kompetens och renommé i branschen, säger Svante Hagman, vd för Qflow, i ett pressmeddelande.

Tidigare ägare fortsätter att vara verksamma inom företaget.

– Vi på Hillstatik ser fram emot att ytterligare befästa vår position som en aktör på marknaden med absolut bäst kunskap inom byggteknik och statik. Tillsammans med Qflow gör vi visioner hållbara, säger Conny Höggren, vd på Hillstatik

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev