måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Ramboll och Henning Larsen går samman

Publicerad: 3 december 2019, 10:48

Arkitektföretaget Henning Larsen blir en del av Ramboll Group men där Henning Larsen fortsätter i eget namn.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Bolagen uppger i ett pressmeddelande om ambitionen att etablera en global arkitekturverksamhet med cirka 800 arkitekter och landskapsarkitekter med Mette Kynne Frandsen som ansvarig chef.

– Vi har just levererat vårt bästa årsresultat i företagets historia, drivet av global expansion med projekt på sex kontinenter. Tillsammans med Ramboll har vi kapacitet att ta nästa steg i vår internationalisering och stärker vår förmåga att skapa hållbara och visionära byggnader som erbjuder konkreta lösningar på några av de största utmaningarna som präglar städer och samhällen över hela världen, säger Mette Kynne Frandsen, i ett pressmeddelande.

Förenar arkitektur och design

Enligt Jens-Peter Saul, koncernchef för Ramboll group, betyder det att Ramboll kommer ännu närmare sina kunder.

Läs även: Henning Larsen ritar ESS

– Tillsammans med Henning Larsen förenar vi arkitektur, integrerad design och starka digitala lösningar för att skapa ett positivt globalt avtryck på hållbarheten. För Ramboll innebär förvärvet även att vi kan stärka dialogen med kunder i tidiga skeden, där fokus ligger på koncept- och idéutveckling, och på så sätt bidra till en hållbar design från start. Tillsammans får vi en unik position i konkurrensen om de mest spännande och utmanande projekten och vi ökar internationaliseringen baserat på ett skandinaviskt ursprung, säger Jens-Peter Saul.

Förvärvet träder i kraft den 2 januari 2020.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev