Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Ramböll projekterar ny Toyotafabrik i Sankt Petersburg

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV MARIANNE SILÉN

I närvaro av bland andra Rysslands president Vladimir Putin och Japans tidigare premiärminister Yosiro Mori deltog koncernchef Flemming Bligaard Pedersen från Ramböll Gruppen A/S och Sergej Juzovitski från Ramböll Ryssland i det första spadtaget för en ny sammansättningsfabrik för Toyota i Sankt Petersburg.
Rambölls kontrakt på bilfabriken är resultatet av ett joint venture mellan Toyota och den europeiska utvecklingsbanken EBRD i London, och avser den första fasen av fabriken som 2007 ska vara klar för produktion av 50 000 bilar per år. Medarbetare från Ramböllbolagen i Danmark, Ryssland Finland och Sverige får tillsammans ansvaret för alla teknikområden samt myndighetskontakter och kvalitetsledning i byggskedet. Sammanlagt är det ett kontrakt motsvarande 60 000 konsulttimmar och en option på efterföljande faser i utbyggnaden.
Inledningsvis är det fråga om en investering av Toyota på 15 miljarder yen (ca 1 miljard svenska kronor) och en ytterligare investering från EBRD senare i projektet. Bilfabriken kommer att skapa 500 nya arbetsplatser i Sankt Petersburg.
- Att Toyota och EBRD på detta sätt investerar i Ryssland är av mycket stor betydelse för bekräftelsen av landets ekonomiska politik och näringsliv, och bilfabriken är därför föremål för stor massmedial uppmärksamhet. För Ramböll är det en väldigt god möjlighet till att få en bra referens för vår verksamhet på den ryska marknaden, säger Flemming Bligaard Pedersen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.