söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Ramböll skänker 1,2 miljoner kronor

Publicerad: 25 november 2015, 10:09

Rambölls medarbetare har tillsammans med Ramböllfonden samlat ihop 1,2 miljoner kronor till Röda korsets arbete i Syrien. Insamlingen har pågått under hösten och det belopp som medarbetarna skänkte dubblades av Ramböllfonden.

Ämnen i artikeln:

Syrienbyggkontraktflyktingpolitik

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Rambölls medarbetare har samlat ihop över en halv miljon svenska kronor (60 851 EUR) och Ramböllfonden har bidragit med lika mycket, plus en avrundning uppåt. I Sverige samlades 85 000 kronor in bland medarbetarna. Totalt doneras 1,2 miljoner kronor till Röda Korsets arbete i Syrien, via danska Röda Korset (Røde Kors).

De insamlade pengarna kommer främst gå till mat, rent vatten och sjukvård. Det kan vara ambulansverksamhet, första hjälpen-kit, medicinsk utrustning, sjukvårdsmaterial, tält, filtar, madrasser och hygienartiklar.

− Röda Korset gör ett otroligt viktigt arbete på plats i Syrien där våldet gör hjälpinsatsen komplicerad och behovet av humanitär hjälp är stort. Det känns självklart att bidra till deras arbete och att kunna hjälpa till i detta extrema läge, säger Bent Johannesson, vd Ramböll Sverige.

Kriget i Syrien är nu inne på sitt femte år. Hundratusentals människor har blivit dödade och miljontals har förlorat sina hem. Det råder brist på vatten, mat, sjukvård, skolor och möjlighet för folk att försörja sig själva. Röda Korset ger akut hjälp till familjer som nu är i desperat behov av hjälp. Det handlar om sjukvård, mat, filtar och andra nödvändiga saker som kan hjälpa människorna att överleva denna brutala konflikt.

Kriget i Syrien

■ 12,2 miljoner människor är i akut behov av humanitär hjälp.
■ 7,6 miljoner är på flykt från sina hem men är fortfarande kvar i Syrien.
■  Över 4 miljoner har flytt till närliggande länder som Libanon, Turkiet och Jordanien och många är just nu på flykt genom Europa.

Källa: Röda Korset

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev