söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Regeringen: Nationella upphandlingsstrategin ska ses över

Publicerad: 21 mars 2023, 12:59

Civilminister Erik Slottner (KD).

Foto: Christine Olsson/TT

Regeringen vill se över den nationella upphandlingsstrategin för att stötta inköpsorganisationer och underlätta för leverantörer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepetoffentlig upphandling

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är Riksrevisionen som i sin rapport "Miljömässig hållbarhet vid statlig upphandling" rekommenderar att Upphandlingsmyndigheten ges i uppdrag att regelbundet följa upp den nationella upphandlingsstrategin.

På tisdagen meddelade regeringen att man tänker följa uppmaningen. Syftet är att regeringen vill ta fram åtgärder som kan stötta inköpsorganisationer och underlätta för leverantörer att delta i offentliga upphandlingar.

Läs också: Tiomiljarderskontrakt ute på räkning – då ska anbuden in

– Jag vill göra den offentliga marknaden välkomnande och attraktiv så att medborgarna får det bästa möjliga för pengarna samtidigt som de offentliga affärerna bidrar till samhällets utveckling. Jag kommer därför att bjuda in till flera rundabordssamtal med aktörer med olika perspektiv och kunskaper för att få en så bra bild som möjligt av vad som behöver göras, säger civilminister Erik Slottner (KD) i en kommentar.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att förhoppningen är att samtalen ska leda fram till att "upphandlande organisationer och leverantörer tillsammans skapar de förutsättningar som behövs för att utveckla de offentliga affärerna".

Läs också: 30 000 nya bostäder i omdiskuterat jättebygge: ”Kommer att bli superattraktivt”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev