Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Rekordsiffror för Sweco

Publicerad: 11 maj 2017, 07:48

Sweco har gjort sitt bästa kvartal hittills. Samtliga marknader bidrog, men även det tidigare förvärvet av Grontmij och ett Q1 utan påsk.


För första kvartalet 2017 gjorde Sweco ett resultat före räntor, skatt och nedskrivningar på 494 miljoner kronor, vilket kan jämföras med kvartal 1 2016 då resultatet landade på 228 miljoner kronor.

Koncernen omsatte under kvartal 1 2017 4 408 miljoner kronor. Det kan jämföras med samma period 2016 då omsättningen var 4 018 miljoner kronor.

– Vi gör vårt bästa kvartal hittills och är glada att notera att samtliga affärsområden har bidragit till utvecklingen. Sedan måste man komma ihåg att det finns massiva kalendereffekter här. I år låg påsken i kvartal 2, istället för kvartal 1 som i fjol. Detta har stor påverkan i vår bransch. Förvärvet av Grontmij har också bidragit positivt, säger koncernchefen Tomas Carlsson och fortsätter:

– Vi ser att efterfrågan är god, med fortsatta förbättringar hos marknaderna i bland annat Sverige och Tyskland. Vi ser också att marknaderna i Nederländerna och Finland börjar stabiliseras.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.