Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Rekordstor orderstock för NCC

Publicerad: 16 augusti 2013, 10:55

NCC:s halvårsrapport visar på ett stabilt resultat och en rekordstor orderstock. Vd och koncernchef Peter Wågström tror på ett starkt andra halvår.


NCC:s orderstock ökade till 17 798 miljoner kronor under andra kvartalet 2013. Det kan jämföras med 15 453 miljoner kronor samma period i fjol.

– Vi har aldrig haft en så stor orderstock i NCC. Det är kul och positivt, säger vd och koncernchef Peter Wågström.

Han menar att det i NCC:s resultat för andra kvartalet finns tecken på marknadsförbättring. Vinsten före skatt under andra kvartalet var 457 miljoner kronor. Samma period i fjol var vinsten 451 miljoner kronor.

– Vi upplever en förbättring i slutet av andra kvartalet. Om den håller i sig får framtiden utvisa. Men vi tror på ett starkt andra halvår, säger Peter Wågström.

Under andra kvartalet sålde NCC 1 248 bostäder, en klar ökning jämfört med andra kvartalet i fjol då NCC sålde 856. Även lokaluthyrningen inom kommersiell fastighetsutveckling lyckades bra under andra kvartalet.

Omsättningen och resultatet för NCC Roads var dock lägre än föregående år.

– Det beror på den kalla vintern som släppte sitt grepp först en bit in i april. Det är lätt att glömma efter en skön sommar men det är svårt att ta igen volymerna när nästan en månad försvinner, säger Peter Wångström.

Resultatet för byggverksamheten tyngs av nedskrivningar i ett antal projekt i Norge.

– Vi har en stark byggmarknad i Norge och en stark orderstock. Därför är det tråkigt med nedskrivningarna men det är bara att bita i det sura äpplet. Vi har påbörjat en översyn av organisationen i Norge, säger Peter Wågström.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.