torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Renodlat Hifab växer i Q1: "Ser ett ökat behov av energirådgivning"

Publicerad: 28 april 2023, 11:20

Nicke Rydgren, vd på Hifab.

Foto: Hifab

Konsultbolaget Hifab ökade omsättning och vinst i första kvartalet 2023.

Ämnen i artikeln:

SvepetHifabdelårsrapport

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Rådgivnings- och projektledningsbolaget Hifab ökade omsättningen i första kvartalet till 78,9 (75,5) MSEK och rörelseresultatet till 5,8 (1,0) MSEK.

Trots att utlandsverksamheten, utöver energierbjudandet i Finland, har avvecklats har bolaget haft tillväxt. Den svenska verksamheten hade under kvartalet en organisk tillväxt på 8,4 procent (-9,4).

– Vi ser en avvaktande marknad där det byggs betydligt mindre och under första kvartalet märker vi av en svagare orderingång. Vårt fokus nu är att hjälpa våra kunder att tänka nytt och jobba med dagens förutsättningar – i pågående projekt, i omställningsarbetet och med utveckling av befintliga fastigheter, säger Hifabs vd Nicke Rydgren i ett pressmeddelande.

Läs även: Det väger upp när bostadsbyggandet rasar

Nyligen har Hifab meddelat att man stärker sitt fokus på energi inom fastigheter och samhällsbyggnad.

– Inom energiområdet ser vi ett ökande behov av rådgivning hos våra kunder inom både energioptimering och i arbetet med att bygga kapacitet och lagring för egen försörjning och försäljning. Kopplingen mellan energiproduktion och fastighetsutveckling blir allt starkare och vi jobbar aktivt med att knyta ihop våra olika kompetenser inom energiområdet – strategi, projektledning, optimering och drift – för att stötta våra kunder i den här förändringen, säger Nicke Rydgren.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev