tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Rental Group i avtal med tillverkare av nollutsläppsmaskiner

Publicerad: 14 mars 2023, 15:30

Foto: Pressbilder

Rental Group har ingått exklusiva avtal med Sany Mining Equipment och LiuGong, tillverkare av elektriska anläggningsmaskiner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

R


Rental Group har under en lång tid arbetat med flera tillverkare för att säkra framtida leveranser av en nödvändig volym av nollutsläppsmaskiner. Med nya avtalet som är exklusivt utformat för den nordiska marknaden, kan nu bolaget bidra till att sänka priset på elektriska maskiner på den skandinaviska maskinuthyrningsmarknaden, skriver de i ett pressmeddelande.

”Under urvalsprocessen har vi lagt stor vikt vid säkerhetsaspekten då vi har bedömt de olika tillverkarna, och vi har endast valt leverantörer som använder batterier från CATL, världens största tillverkare och ledande inom batteriteknik”, kommenterar Rental Groups vd Erik Sollerud.

Läs även: Norska Rental Group till Sverige

Parallelt pågår även ett arbete att ta fram lösningar för laddning och laddningsinfrastruktur.

”Jag vågar påstå att vi nu tar alla delar av nollutsläppslösningarna till en ny nivå. Vi tittar också på de möjligheter vi har framför oss inom avancerad teknik och autonoma maskiner – det råder inget tvivel om att våra nya leverantörer också ligger långt framme i denna utveckling”, framhåller Erik Sollerud.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev