lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

RO-Gruppen bygger kontor åt Borås Stad

Publicerad: 8 augusti 2023, 06:56

Pierre Svedberg, entreprenadchef på RO-Gruppen.

Foto: RO-Gruppen

RO-Gruppen ska på uppdrag av Borås Stad uppföra ett nytt kontor på industriområdet Pantängen i centrala Borås. Ordervärdet ligger på 45 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetfastighetsbranschenbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationBorås

R


Byggnaden uppförs i limträ och KL-trä, helt under väderskydd och ska miljöcertifieras enligt P-märkning av RISE. Syftet med P-märkt innemiljö är att säkerställa god innemiljö, dels genom att byggnaden får tekniska förutsättningarna för att skapa god innemiljö, dels genom att det finns ett förvaltningssystem som upprätthåller god innemiljö genom kvalitetssäkrad drift och förvaltning

Läs även: Byggchefen om medvinden i väst: ”Det är en otroligt spännande marknad”

Byggnaden uppförs i limträ och KL-trä, helt under väderskydd och ska miljöcertifieras enligt P-märkning av RISE.

– Det känns jätteroligt att vi vunnit upphandlingen av Pantängen. Den nya kontorsfastigheten kommer stärka Borås Stads fastighetsbestånd ur ett hållbarhetsperspektiv, samtidigt som vi får fortsätta leverera CO2-effektiva fastigheter säger Pierre Svedberg, entreprenadchef på RO-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Förslag: Del av Ostlänken kan lyftas bort och dubbelspår byggs till Borås

Nybyggnationen omfattar 2 000 kvm och ska tillföra cirka 70 arbetsplatser. Ordervärdet uppgår till cirka 45 miljoner kronor och produktionen på plats är i gång. Projektet ska stå färdigt sommaren 2024.

– Det känns fantastiskt skönt att äntligen vara igång med att koppla ihop Servicekontorets alla verksamheter till samma område och i en byggnad som sammanfogas med våra andra avdelningar, som redan finns på plats på Pantängen säger Ulf Raneby, ombud för beställaren och tidigare avdelningschef Entreprenad på Servicekontoret i Borås.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev