Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Rotundagruppen förvärvar i Sundsvall: ”Har minst lika mycket att tillföra oss här söderut”

Publicerad: 9 september 2022, 14:02

Sundsvalls Byggarna är det senaste bolaget att förvärvas av Rotundagruppen. Men på det stora hela blir det business as usual.

Foto: Sundsvalls Byggarna

Den växande ROT-koncernen Rotundagruppen har gjort ett nytt bolagsförvärv i norr.


Ämnen i artikeln:

M3 ByggSundsvall

Rotundagruppen, där M3 Bygg, Ljungs Bygg, Tumleheds Bygg, P9 Projekt och Stångebro Bygg sedan tidigare ingår, växer med ytterligare ett bolag. Denna gång är det entreprenad- och serviceföretaget Sudsvalls Byggarna som förvärvas.

Läs även: Bildar ny koncern – ska bli ledande i ROT-sektorn

Bolaget har funnits sedan 2011 och ombildades till sin nuvarande struktur 2018. I dag har de 25 anställda och en kundkrets bestående av företag, fastighetsbolag samt kommuner runtom i Västernorrlands län. Sundsvalls Byggarna har en stark marknadsposition på hemmaplan och flera större ramavtal, däribland med Sundsvalls Kommun. Bolaget hade år 2021 en omsättningstillväxt från 31 miljoner till 47 miljoner kronor. 

– I och med förvärvet bygger vi definitivt en bro till en del av Sverige där vi inte varit så aktiva tidigare. Men en bro går som bekant åt två håll. Jag tror att Sundsvalls Byggarna har minst lika mycket att tillföra oss här längre söderut. Det är ett väldigt fint företag med duktiga och kompetenta medarbetare, säger Johan Lindberg, vd för Rotundagruppen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Köpfest under sommaren: 27 bolag som fått nya ägare de senaste månaderna

Sundsvalls Byggarna kommer att återinvestera köpeskillingen direkt i Rotundagruppen.

– Vår region är på frammarsch, vilket speglas i satsningen på nybyggnation och upprustning. Rotundagruppen ger oss flera trygga partners att luta oss mot och underlättar nya initiativ. Jag är övertygad om att den rådgivning och extra kompetens de kan erbjuda kommer att ha positiv effekt. De blir våra ägare på papperet, men vår dagliga verksamhet kommer att se ut precis som vanligt, något som var avgörande för oss, säger Marcus Ericsson, vd för Sundsvalls Byggarna.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

M3 ByggSundsvall

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.