Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Så många jobb ger Skanskas nya miljardavtal

Publicerad: 25 augusti 2019, 04:00

Skanskas miljardkontrakt med Trafikverket väntas ge cirka 250 arbetstillfällen under byggåren fram till 2024, uppger Skanskas chef för projektet till Byggindustrin.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Som Byggindustrin kunde berätta i torsdags har Skanska skrivit ett avtal med Trafikverket om att bygga ut den enkelspåriga godsjärnvägen mellan Eriksberg och Pölsebo till dubbelspår. Ett arbete som ska öka kapaciteten till Göteborgs hamn och ett kontrakt värt 1,3 miljarder kronor.

I en mejlintervju med Byggindustrin säger Kenneth Wahlqvist, Skanskas avdelningschef för stora projekt i väst, att man räknar med att kunna sysselsätta cirka 50 tjänstemän, 150 yrkesarbetare, maskinister och underentreprenörer samt 50 projektörer under byggåren fram till 2024.

Vad är mest utmanande med själva bygget av ny järnväg på den här platsen?

– Vi bygger i innerstadsmiljö med närhet till boende och pågående verksamheter vilket kräver stor hänsyn och planering för att minimera störningar. I området finns naturvärden i form av parkmiljö samt värdefulla träd och vi kommer att möta hydrogeologiska utmaningar under byggtiden, uppger Kenneth Wahlqvist.

Byggstarten är planerad till hösten 2019 och hela projektet ska vara färdigställt under 2024.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.