Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Så ska Peabs nya fastighetsbolag heta

Publicerad: 30 mars 2020, 12:59

Foto: Mostphotos

Peab har skjutit upp börsnotering och utdelning av sitt nybildade fastighetsbolag på grund av osäkerheten kring coronaviruset. Men nu har byggjätten avslöjat namnet på bolaget och vilka som ska sitta i ledningen.


Annehem Fastigheter blir namnet på Peabs nybildade fastighetsbolag där färdigställda kommersiella fastigheter och en del bostäder ska läggas.

Det är även klart vilka som ska sitta i bolagets styrelse och ledning. Styrelsen består av Göran Grosskopf, Pia Andersson, Jesper Göransson och Anders Hylén.

Göran Grosskopf, som även är styrelseordförande i Peab, har utsetts till styrelsens ordförande. Inför börsnoteringen kommer Annehems styrelse att utökas med ytterligare ledamöter.

Erfaren fastighets-vd rekryterad

Den som blir vd för Annehem är Jörgen Lundgren. Han kommer närmast från Solnaberg Property där han var vd. Tidigare har Jörgen bland annat varit vd och koncernchef för Fastighetsaktiebolaget Norrporten och är i dag bland annat styrelseledamot i Aros Bostäder och vice ordförande för Mäklarhuset.

– Jörgen Lundgren har en bred erfarenhet från såväl fastighetssektorn som finanssektorn och han kommer att arbeta för att Annehem ska nå sin fulla potential som ett fristående bolag, säger Göran Grosskopf, styrelseordförande i Peab och Annehem Fastigheter, i ett pressmeddelande.

CFO i Annehem blir Jan Egenäs.

Det var i början av februari som Peab avslöjade planen att dela ut det nya fastighetsbolaget till aktieägarna. Oron på finansmarknaderna till följd av coronavirusets spridning har skjutit planerna på framtiden. Det operativa arbetet med att bilda och strukturera Annehem Fastigheter fortsätter dock utan avbrott och bolaget fortsätter att vara ett helägt dotterbolag till Peab fram till utdelningen och noteringen.

Fastigheter för miljarder

Annehem äger initialt färdigställda fastigheter med ett marknadsvärde uppgående till cirka tre miljarder kronor . Därutöver ingår 50 procents ägande i två joint venture-bolag, Nya Bara Utvecklings AB samt Point Hyllie Holding AB.

Annehem har även ingått avtal med Peab om förvärv av tre fastigheter, belägna i Solna, Oslo och Helsingborg, som kommer att tillträdas efter färdigställandet.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.