Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sammanslagning ska driva expansion

Publicerad: 8 december 2014, 15:40

Forsen Projekt och Bygg-Fast ska gå samman. Avtalet är påskrivet och sammanslagningen verkställs den 1 januari 2015. Det blir en koncern med två bolag, ett för projektledning och ett för fastighetsutveckling.


Bengt Johansson som idag är vd för Forsen Projekt blir vd för det nya projektledningsbolaget och Peter Bellevik, nuvarande vd för Bygg-Fast, blir vd för det nya fastighetsutvecklingsbolaget.

– Vi har inte valt namn till koncernen eller de två bolagen än. Det gör vi under första kvartalet 2015, säger Peter Bellevik.

Han berättar att sammanslagningen är ett första steg i en planerad expansion. Enligt Peter Bellevik gör sammanslagningen att de samlar en bredare kompetens och en större kapacitet vilket gör att de får lättare att attrahera kunder och kan erbjuda sina medarbetare större utvecklingsmöjligheter.

– Vi ser att ett plus ett i det här fallet blir tre, säger Peter Bellevik.

I samband med sammanslagningen ser de båda företagen ett behov av att nyrekrytera. Vilken omfattning det rör sig om vill Peter Bellevik inte uttala sig om i dagsläget.

– Vi ser ett brett kompetensbehov inom bygg och fastighet och söker både äldre och yngre förmågor, säger han.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.