söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Samordning ska få hjulen att rulla

Publicerad: 23 mars 2020, 07:50

Ali Sadeghi, direktör Investering, Trafikverket. Foto: Trafikverket

Trafikverket, Byggföretagen och Innovationsföretagen inleder ett samarbete.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt


För att minska coronas påverkan på viktiga samhällsfunktioner arbetar Trafikverket, Byggföretagen och Innovationsföretagen nu i ett nära samarbete. För att säkra transportsystemet samt material- och personalförsörjningen krävs en tydlig samordning och ett kraftfullt ledarskap, skriver Anläggningsforum. Hittills är påverkan relativt låg, bedömer de, men riskerar bli betydande redan på kort sikt och allvarlig på 30-dagars sikt.

– Nu är det viktigt att vi samverkar fullt ut och har en nära och tät dialog. Fokus är att vi ska klara våra åtaganden på både kort och lång sikt. Därför är den nu beslutade täta samordningen inom Anläggningsforum viktig för att ha en gemensam bild av läget och för att snabbt och kraftfullt kunna vidta de åtgärder som erfordras, säger Ali Sadeghi, Trafikverket.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd, Byggföretagen säger att det är mycket viktigt att projekten rullar på som planerat och att kassaflödet för leverantörer och entreprenörer fungerar under tiden.

– Vi måste också se framåt och ge förutsättningar till att kommande upphandlingar genomförs som planerat, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Magnus Höij, förbundsdirektör, Innovationsföretagen, talar om att ett tydligt ledarskap behövs och en tillit till varandra för att klara denna mycket allvarliga kris.

– Så kan vi på bästa sätt bidra till att lindra konsekvenserna för samhället och näringslivet, avslutar Magnus Höij, Innovationsföretagen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev