Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sandå Måleri blir störst i Sverige

Publicerad: 6 mars 2008, 13:36

Sandå Måleri köper Kumlins Måleri och blir Sveriges största måleri- och golvkoncern med över 2 400 anställda på 60 orter runt om i Sverige. Sandå Måleri ägs av entreprenören Håkan Roos via Procurator. Affären innebär att det nya företaget får en marknadsandel på 15 procent och beräknas omsätta 1,5 miljarder kronor.


-Vi får nu ännu högre kompetens inom allt från färgsättning och dekorativt måleri till fasadrenovering och industrimålning. Med större kapacitet kan vi ta oss an de allra största målerijobben och vi får mer resurser att säkerställa kvaliteten för våra kunder i alla jobb, stora som små, säger Thomas Westgerd, vd på Sandå Måleri.

Köpet innebär att Sandå Måleri kommer att finnas på totalt 60 orter i landet. Huvudkontoret för det sammanslagna bolaget kommer att förläggas till Mörby i norra delen av Stockholm.

Sandå Måleri startades 1945 och ägs av entreprenören Håkan Roos-ägda Procurator.
Måleribranschen består idag av många små måleriföretag. Sandå Måleri får nu kapacitet att kunna ta sig an rikstäckande uppdrag och möjlighet att föra måleribranschen framåt.

- Tillsammans får vi en stark plattform för att fortsätta utveckla branschen i rätt riktning. Mot fusk och slarv och för högre kvalitet och bättre miljöer att leva i. Mot svartjobb och för professionalism och affärsmässighet. Vi kommer också att arbeta aktivt för att säkerställa de framtida rekryteringsbehoven genom att erbjuda utbildningar och intressanta arbeten, säger Jonas Lundin, vd i Kumlins Måleri och blivande vice vd i Sandå Måleri med ansvar för all produktion.

Kumlins Måleri startade 1967 och har idag cirka 1 350 anställda och omsätter 850 miljoner kronor.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.