lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sandbäckens gör jätteförvärv –köper av Storskogen

Publicerad: 4 september 2023, 08:28

Christoffer Järkeborn, vd och koncernchef i Sandbäckens Group.

Foto: Håkan Målbäck

Sandbäckens förvärvar tre elbolag av Storskogen-koncernen. Tillsammans har bolagen cirka 180 anställda och omsätter runt 400 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Svepet

R


De tre bolagen, EVIAB Gruppen AB, Växjö Elmontage AB och El & Projektering Vetlanda AB, kontrolleras av Storskogen Group AB.

Företagen kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet under sina lokala varumärken.

Läs även: Skanska-veteranen ny vd för installationskoncernen: ”Jag kommer resa oerhört mycket”

Förvärvet är i linje med Sandbäckens strategi 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat, konstaterar Christoffer Järkeborn, koncernchef i Sandbäckens och vice vd i ägarbolaget Nimlas Group.

– Vi är på god väg att bli nästa stora succé inom installationsbranschen. Detta förvärv är ett viktigt steg på vår resa mot 5-50-500 och en kraftig expansion inom el-segmentet, säger han i ett pressmeddelande.

Om förvärven

EVIAB Gruppen

En multidisciplinär koncern verksam i Örebro-området och består av Elprofilen i Örebro AB, VVS Profilen i Örebro AB, Säkerhetsprofilen i Örebro AB och EVIAB Teknik AB. Verksamhetens fokus är installationstjänster hos företag och privatpersoner. Uppdragen varierar från byggprojekt till löpande service hos fastighetsägare.


Växjö Elmontage

Företaget består av två bolag Växjö Elmontage AB och EnergiStyret i Kronoberg AB. Bolagen utför entreprenader och servicearbeten i Växjö med omnejd. Kunderna består av företag, industrier, landsting, kommun och privatpersoner.


El & Projektering Vetlanda

Företaget arbetar med industrier, företag och privatpersoner där elinstallationer, projekteringar, solcellsanläggningar, fiberinstallationer, larm samt tele- och datanät utförs. Även service och installation av värmepumpar och kylanläggningar erbjuds.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev