lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke bygger idrottsområde i Uppsala för 680 miljoner

Publicerad: 7 oktober 2022, 06:54

Ishall och event- och upplevelsearenan i Uppsala ska byggas av Serneke. Sammanlagt är delprojekten värda 680 miljoner kronor. Foto: Enter Arkitektur

Serneke har avtalat med Uppsala Arenor och Fastigheter om att utveckla en ny ishall samt en event- och upplevelsearena. Delprojekten avropas i etapper och uppgår till ett totalt uppskattat värde av 680 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SernekebyggkontraktUppsala

Uppsalas nya ishall och event- och upplevelsearena planeras vid Gränby sportfält där det i dag redan finns ett flertal hallar, arenor, ett hotell, grönområden och parkeringsplatser. 

Den nya ishallen, med en fullstor 30 x 60 meter isyta, ska fungera som träningshall avsedd för breddidrott inom konståkning och ishockey. 

Läs mer: Ola Serneke om Karlatornet, kontroverser och konjunkturen: ”Då kommer priserna att falla som en gråsten i vattnet”

Den planerade event- och upplevelsearenan ska kunna hantera många olika typer av evenemang, allt från ishockey på SHL-nivå och SM i konståkning till mässa, bankett, konsert eller hästsport, skriver Serneke i ett press

Arenan ska få en publikkapacitet på 5 000 personer vid idrottsevenemang och cirka ytterligare tusen personer vid konserter. Arenan ska fungera som den naturliga evenemangsplatsen när Uppsala Konsert och Kongress inte längre räcker till kapacitetsmässigt (över 1 500 åskådare).

Läs mer: Söderstadion och Råsunda – så gick det sen: ”En komplex situation”

– Det väldigt roligt att få vara med och bygga för samhällsnytta och folkhälsa tillsammans med Uppsala kommun. Spännande att få vara med och skapa en plats där människor vill samlas för delad glädje och för många olika typer av upplevelser – vilket är precis i linje med vår vision som företag, säger Andreas Hjertzell, arbetschef på Serneke.

Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023 följt av arenan cirka ett år senare. Starttider är avhängiga av när Uppsala kommun väljer att avropa delprojekten samt när detaljplan och bygglov är antagna.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev