måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke bygger om Byggarnas hus: ”Kommer främja branschens utveckling”

Publicerad: 23 juni 2022, 12:44

Byggarnas hus på Kungsholmen i Stockholm ska få en upprustning av Serneke. Foto: Anders Siljevall / Strategisk Arkitektur

Serneke har fått uppdraget att bygga om och renovera Stockholms Byggmästareförenings kontorsfastighet på Kungsholmen i Stockholm. Målsättningen är att skapa mötesplatsen ”Byggarnas Hus”.

Ämnen i artikeln:

Sernekebyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Fastigheten, som redan i dag kallas Byggarnas hus är ritad av arkitekten Gustaf Clason och uppfördes av Byggmästareföreningen under perioden 1958–1960. 

Sernekes uppdrag innefattar en uppgradering av fastigheten för att klara dagens krav gällande tillgänglighet, energianvändning, hållbarhet och funktionalitet. Fasaden kommer också att förnyas genom ny puts och entrén kommer att byggas om för att skapa en mer öppen och tillgänglig känsla för besökare. Ett tydligt fokus i uppdraget är hållbarhet och långsiktighet vilket kommer genomsyra hela projektet.

Läs även: Söderstadion och Råsunda – så gick det sen: ”En komplex situation”

− Vi är väldig glada att Serneke vill vara med oss på resan att skapa Byggarnas Hus. De har erfarenhet av liknande projekt och ett gediget kunnande, säger Kristin Andersson, vd Stockholms Byggmästareförening, i ett pressmeddelande.

Projektet startar under hösten 2022 och ska vara klart i slutet av 2023. Entreprenaden är värd cirka 140 miljoner kronor.

− Vi är stolta över att få genomföra omvandlingen av Byggarnas Hus och bidra till att skapa en mötesplats som kommer främja utvecklingen av byggbranschen. Vi kommer genomföra ombyggnationen med stort fokus på omtanke, kvalitet och yrkesstolthet, säger Marlene Wiberg, arbetschef på Serneke.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev