onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke om nya projektet i Malmö: “Kan bli svårighet med leveranser”

Publicerad: 17 mars 2020, 10:45

Serneke planerar för byggstart av nya bostäder i Limhamn i Malmö. Om coronakrisen håller i sig lär förseningar bli en av flera tänkbara effekter.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Serneke har ingått avtal med den danska bostadsutvecklaren ELF Development om att bygga 54 lägenheter och radhus i projektet Kajkanten i stadsdelen Limhamn i Malmö.

Kontraktet är värt cirka 135 miljoner kronor, uppger Serneke.

– Vi startar projekteringen nu och i och med att det är bostadsrätter ska det säljas ett visst antal för att vi ska få avrop på produktionen. Vi planerar för allt går som vi hoppas och tror vilket i så fall innebär byggstart kring sommaren, säger Stefan Rosenlöf, arbetschef Serneke Sverige till Byggindustrin.

Läs även: Så påverkar corona byggprojekten

Det här blir den andra etappen på Kajkanten som Serneke uppför på updprag av ELF Development. Den första etappen är klart för inflyttning i höst.

Stefan Rosenlöf är ny arbetschef på Serneke i Malmö. Foto: Serneke

Coronakrisen gör att det nu aktuella etappen innehåller ett större mått av osäkerhet jämfört med den första. Vad gäller själva byggstarten är Stefan Rosenlöf inte orolig men frågan är vad som händer på lite sikt.

– Vi vet inte vad som händer när vi börjar göra inköp, då kan det bli svårighet med leveranser. Det räcker med att det blir fördröjt någon annanstans för att påverka hela kedjan, säger han.

Läs även: Han är Sernekes nya arbetschef i Malmö

Säljstarten för de 54 lägenheterna är planerad till i dag tisdag. Om allt går som planerat är inflyttning planerad till sommaren 2022.

De nya bostäderna förväntas att ligga över medel rent prismässigt.

– För oss är det mer eller mindre ett standardbygge. Det är grundläggningen som man aldrig vet till hundra procent hur det ska gå med men rent konstruktionsmässigt spelar det ingen roll om det är golv a eller golv b som ska in, säger Stefan Rosenlöf.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev