Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke rustar för expansion i Stockholm

Publicerad: 28 augusti 2014, 07:11

En etablering i Stockholmsregionen ett självklart led i bolagets utveckling enligt vd Ola Serneke. Foto: Nomi Melin Lundgren

Foto: Nomi Melin Lundgren

Bygg och anläggningskoncernen Serneke förvärvar stockholmsbaserade Värmdö Byggentreprenader. Serneke är sedan tidigare etablerade på västkusten – från Strömstad ner till Malmö. Nu vill de slå sig in på Stockholmsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

SernekeVärmdö Byggentreprenader

Ola Serneke, vd på Serneke, berättar att han länge haft Stockholm som målbild men inte hittat något bolag som passar in i Sernekes anda och företagskultur tidigare.

– Detta är en strategiskt viktig satsning för Serneke. Vi jobbar mot en börsnotering av bolaget 2015 och ska bli en av Sveriges ledande byggkoncerner. För oss är en etablering i Stockholmsregionen ett självklart led i den utvecklingen, säger Ola Serneke.

Värmdö Byggentreprenader har varit verksamt i 40 år och omsätter cirka 700 miljoner kronor med totalt 125 anställda. Serneke väntar nu på klartecken från Konkurrensverket för att kunna träda in som ny ägare som nya ägare.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.