Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke säljer och bygger i Malmö

Publicerad: 17 december 2019, 08:25

Serneke har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Kosterbåten 2 i Malmö. I avtalet ingår att Serneke själva kommer att uppföra hotell och hyresrätter på platsen.

Foto: OpenStudio Arkitekter

Serneke har tecknat ett avtal som innebärförsäljning av fastigheten Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö. I affären ingår också att Serneke själva bygger long stay-hotell och lägenheter på fastigheten.


Serneke säljer bolaget Kosterbåten AB som innehåller fastigheten Kosterbåten 2. Köpare är Executive Property Development Europe och Hemporten.

Den lagda planen för fastigheten  omfattar ett long stay-hotell med 65 rum, för vilka hyresavtal tecknats med Apartments by the More Hotel,  samt 42 hyresrättslägenheter.

Serneke Bygg tecknar i och med affären ett totalentreprenadavtal för att genomföra produktionen av hotell och lägenheter. Byggstarten sker omgående och projektet beräknas vara klart under andra kvartalet 2022. Entreprenadens ordersumma om cirka 151 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra en försäljning av ett spännande projekt där hotell och bostäder skapar synergier i ett attraktivt område i Malmö. Det är också roligt att kunna genomföra ännu en affär i linje med vår strategi, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke Projektutveckling, i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.