torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke tar trafikuppdrag – bygger om för el-bussar

Publicerad: 24 april 2023, 06:28

Serneke bygger om Erikslustvägen i Malmö och ger plats för elbussar och cyklar.

Serneke har skrivit avtal med Malmö stad för att göra plats för nya helektrifierade bussar och nya cykelbanor.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekeMalmö stadinfrastrukturMalmöSkåne

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Entreprenaden för fastighets- och gatukontoret i Malmö stad omfattar en ombyggnad av Erikslustvägen som ska anpassas för kommande helelektrifierade MalmöExpressen-bussar. Gatan förses dessutom med enkelriktade, separerade cykelbanor.

Projektet omfattar även att trafiksäkra korsningar och försköna gatumiljön på den aktuella vägsträckningen. Ombyggnationen syftar till att göra det smidigare att resa kollektivt eller cykla mellan Malmö centrum och Limhamn.

Läs även: Serneke bygger tågdepå i Falköping för kvarts miljard

I entreprenaden ingår också att för VA Syd renovera vatten- och avloppsledningar i gatorna.

Christoffer Bergqvist, arbetschef på Serneke, beskriver det som ett spännande projekt där Serneke bidrar till att utveckla kollektivtrafiken och skapa säkrare och mer framkomliga cykelbanor i Malmö.

– Det ligger helt i linje med Sernekes mål att vara del av en hållbar och positiv samhällsutveckling, säger Christoffer Bergqvist i ett pressmeddelande.

Läs även: Jättebygget som ska förändra Lunds karta

Byggstart är planerad till maj 2023 och projektet, som utförs i tre etapper, beräknas stå klart i slutet av 2024. Ordersumman ligger på cirka 55 miljoner kronor.

– Projektet är ett i raden av gatuombyggnader av liknande karaktär som ska ske i staden och att denna byggnation nu påbörjas är vi glada för. Att utveckla kollektivtrafiken och cykelbanor för Malmöborna och samtidigt som gatumiljön blir än mer trafiksäker ser vi fram emot, säger Gustav Svensson, projektledare på Fastighets- och gatukontoret, Malmö stad.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev