Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke tecknar stort avtal med Magnolia

Publicerad: 19 december 2019, 10:22

Serneke ska bygga nära 800 lägenheter i Lund åt Magnolia Bostad.

Foto: Serneke

Serneke ska bygga nära 800 lägenheter i området Stora Råbylund i Lund åt Magnolia Bostad. Totalentreprenadavtalet är värt cirka 840 miljoner kronor.


De 783 lägenheterna ska byggas med start hösten 2020 på ett knappt 30 000 kvadratmeter stort område i Stora Råbylund i östra delen av Lund. Flerfamiljshusen fördelar sig på totalt tolv huskroppar och byggs i fyra till sex våningar. Inom området byggs även tre stycken underjordiska parkeringsgarage, markparkeringar och parker.

– Serneke och Magnolia har genomfört och genomför många fina och lyckade projekt runt om i Sverige. Detta projekt är ett resultat och en fortsättning på det fina samarbetet. Vi ser mycket fram emot att få vara med och utveckla Stora Råbylund, säger Kristian Jansson, regionchef på Serneke, i ett pressmeddelande.

Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad, menar att samarbetet med Serneke historiskt har varit framgångsrikt.

– Vi har i Serneke hittat en stabil partner som säkerställer en god kvalitet på husen. Vi är mycket glada att kunna fortsätta samarbetet med ytterligare ett projekt, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Samtliga bostäder i projektet beräknas stå klara för inflyttning under 2026.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.