Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Serneke vinstvarnar

Publicerad: 3 oktober 2018, 15:05

Ola Serneke, koncernchef, ser positivt på framtiden trots Sernekes vinstvarning för tredje kvartalet.

Foto: Serneke

Serneke Bygg skriver ned två byggprojekt vilket tros påverka koncernens rörelseresultat för tredje kvartalet med cirka 70 miljoner kronor.


Efter att nedskrivningar har gjorts i två av Serneke Byggs projekt ser Serneke-koncernens resultat för tredje kvartalet minska med 70 miljoner kronor och landa på -40 miljoner kronor.

– Vi är i slutfasen av två projekt vilka drabbats av betydande kostnadsökning, främst till följd av konkurser hos underentreprenörer. Merkostnaderna rör i huvudsak om- och merarbeten för att på ett tillfredställande sätt färdigställa projekten, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

Koncernens omsättningsmål på 10 miljarder kronor 2020 med utökade marknadsandelar i tillväxtregionerna ligger fast och koncernchefen Ola Serneke ser ljust på den kommande tiden:

– Vi är, trots en viss avmattning på några marknader, inne i en stabil byggkonjunktur och vi ska fortsätta vår strategi att fokusera på större order, samverkansprojekt och en hög grad av offentliga beställare. Det underliggande behovet i marknaden i kombination med vår kundinriktning utgör en stabil bas för oss att expandera mot de mål vi ställt upp, säger han

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.