Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Skanska bygger KI:s Science Park

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Akademiska Hus har valt att anlita Skanska som generalentreprenör för Karolinska Institutet Science Park i Solna. För Akademiska handlar det om en investering på drygt 750 miljoner kronor i moderna forskningslaboratorier för bland andra biopharmaföretaget Biovitrum. Skanskas kontrakt - som omfattar två av byggnaderna - är värt 200 Mkr.


Tre ovala huskroppar kommer att uppföras varav de två första (som ingår i Skanskas entreprenad) ska stå färdiga hösten 2009. Projektet består av tre distinkt ovala huskroppar, kallade Alfa, Beta och Gamma, i sju våningar med ett centralt kommunicerande stråk i varje huskropp samt entré i en gemensam tvåvåningsbyggnad, Delta, som sammanlänkar volymerna. Den sammanlagda ytan blir drygt 30 000 kvadratmeter.

- Vi ser detta som en strategisk investering för att utveckla Campus Solna. Mixen av aktörer i området bidrar starkt till att utveckla hela campusmiljön, säger Lennart Karlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm i ett pressmeddelande.

Skanska-entreprenaden är på 22 000 kvm och omfattar huskroppararna Alfa och Beta. Projektet startas omgående och beräknas vara färdigt under hösten 2009.

Skanska har sedan tidigare avtal med Akademiska Hus på uppförandet av stommarna till Alfa och Beta. Stommarna är en blandning mellan prefabricerade element och traditionellt platsbygge.

Karolinska Institutet Science Park är en central del i etablerandet av Campus Solna som Nordens ledande innovationscentrum inom life science. I närheten pågår utvecklingen av Norra Stationsområdet och ett nytt universitetssjukhus planeras i direkt anslutning till Campus Solna. Det gör området till en av de mest attraktiva och spännande platserna i Europa för utveckling inom medicin och bioteknik.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.