Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska bygger motorväg i Kalifornien för 390 Mkr

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Skanska har fått uppdraget att bygga en motorväg vid San Diego, i Kalifornien, USA. Kontraktssumman uppgår till 390 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för det första kvartalet. Kund är CalTrans, California Department of Transportation.


Projektet omfattar nyproduktion av 4 kilometer sexfilig motorväg. Byggandet kommer att kräva stora schaktarbeten och omkring ca 103 000 ton asfalt. Projektet omfattar även fem broar, planteringar och såväl dränerings- som bevattningssystem samt alla installationer.

Sträckan är den första etappen på en planerad utbyggnad av Route 905 mellan San Diego och den mexikanska gränsen. Fullt utbyggd ska vägen ansluta till I-805 och I-5 samt till South Bay Expressway som nu planeras.

Skanska USA Civil är inriktat på byggande av trafikinfrastruktur och anläggningar för energi, vatten och vattenrening. Affärsenheten med verksamhet i östra USA, Colorado och Kalifornien har 4 500 medarbetare. Skanska USA Civils omsatte i fjol 11 miljarder kronor.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.