Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Skanska bygger nytt åt Akademiska Hus

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Marianne Silén

Karlstads universitet utvecklas vidare i Akademiska Hus lokaler. Sommaren 2008 står en ny byggnad för teknik och ingenjörsvetenskap färdig. Dessutom planeras en ny idrotts-  evenemangsarena med 2 5000 publikplatser.
Akademiska hus har i dagarna tecknat ett samarbetsavtal med Skanska för att genomföra projektets olika faser. Syftet med denna samarbetsform är att på ett bättre sätt än med traditionella arbetsformer genomföra projektet inom en given kostnadsram och till ökad kvalitet. Arbetet kommer att bedrivas med en stor öppenhet för alternativa lösningar, metoder och tillvägagångssätt.
Projektet innebär att stadsdelen Kronoparken i Karlstad kompletteras med en ny byggnad på ca 14 000 kvm för teknisk utbildning. Lokalernas utformning ska stimulera universitetets samverkan med näringsliv och samhälle, genom att erbjuda utställningsytor, öppna laborationslokaler, en mindre idrottshall och en servering öppen för allmänheten. Projektkostnaden beräknas till en kvarts miljard kronor.
- Vår målsättning är att skapa möjligheter för Karlstads universitet att utvecklas till ett campus i världsklass. Vi ser också fram emot ett nära samarbete med Skanska där vi gemensamt satsar på att optimera lönsamhet och kvalitet i projektet, säger Eva Lindberg, regionchef för Akademiska Hus i Göteborg.
- Universitetet är en tillväxtmotor för Karlstadsregionen och tillgången till långsiktigt bra samt ändamålsenliga lokaler spelar en viktig roll för den fortsatta utvecklingen, säger Jörgen Sundhäll, distrikstchef på Skanska i Karlstad. Tack vare vår partneringsamverkan med Akademiska Hus, kan vi tillföra vårt kunnande i ett tidigt skede av byggprocessen. Vi ser fram emot att i samarbete med Akademiska Hus få bidra till utvecklingen av Karlstads universitet.
Akademiska Hus leder också ett intensivt utredningsarbete för att skapa en större idrottsarena, med plats för 2 000 - 2 5000 sittande åskådare. Om Akademiska Hus, Karlstads universitet, Karlstads kommun, idrottsrörelsen och näringslivet hittar rätt former för samverkan, kan anläggningen bli ett mycket välkommet tillskott för Karlstad. I dag saknas en arena av den här storleken för idrottsevenemang, konferenser och konserter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.