Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Skanska erbjuder tjänstecyklar

Publicerad: 9 Juni 2008, 08:52

Skanska investerar 650 miljoner kronor i Havneholmen Tower i centrala Köpenhamn. Nu hoppas företaget att byggnadens hyresgäster nappar på erbjudandet om tjänstecykel.


Skanska kommer att utveckla kontorsfastigheten Havneholmen Tower med 18 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Företaget räknar med att byggnaden, som är två torn med tolv våningar, kommer att bli ett nytt landmärke i Köpenhamn. Bygguppdraget ligger hos E.Pihl og Son och det är Wingårdhs arkitektkontor som är huvudarkitekt för området.

– Havneholmen får en stark miljöprofil. Energianvändningen kommer att ligga 15-20 procent under de danska energikraven. Vi strävar efter att använda miljömärkta produkter i så hög grad som möjligt och våra hyresgäster kommer att få kostnadsfri energirådgivning och tjänstecyklar, säger Hans Wallström, miljöchef på Skanska Kommersiell Utveckling Norden.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.