Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska får miljardkontrakt i London

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Skanska har tagit hem uppdraget att bygga kontors- och butikcentret Walbrook i centrala London. Kontraktet är värt drygt 2 miljarder kronor och beställare är det brittiska fastighetsbolaget Minerva.


Byggprojektet vid Walbrook, Bond Court och Cannon Street blir ett av de största i City of London. Det omfattar totalt ca 60600 kvadratmeter, inklusive uthyrningsbara ytor för kontor på 35.000 kvadratmeter och 6000 kvadratmeter för butiker och restauranger.

"Skanska har fått uppdraget bland annat baserat på att bolaget har kompetensen inom design, grundläggning, pålning, byggande, ståldäckning samt elektriska och mekaniska installationer. På den brittiska marknaden är det få konkurrenter som kan erbjuda ett så brett tjänsteutbud som Skanska", skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Skanska har arbetat för Minerva tidigare och genomfört två större projekt -  90 High Holborn, och ombyggnaden av bolagets huvudkontor på Wigmore Street.

Arbetet på Walbrook har inletts och projektet planeras för färdigställande i slutet av 2009.

Skanska UK med 5500 medarbetare omsatte i fjol 12,3 miljarder kronor. Bolaget är verksamt inom byggande av hus, anläggningar och distributionsnät samt byggservice. Skanska är även en ledande aktör inom det brittiska programmet för offentlig-privat samverkan, PFI (Private Finance Initiative).

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.